Съотношението между талията и бедрото е: 0,82
Вие сте круша - Нормален риск

Тълкуването на риска е само за възрастни над 18 години.

Пол:Мъж
Обиколка на талията:90cm
Обиколка на бедрата:110cm

Според индекса вашият риск е нормален.

Изчислете отново

Круша

Не забравяйте, че съотношението между кръста и таза е само едно четене сред другите. Ако се притеснявате за здравословното състояние, първо трябва да потърсите здравни специалисти.

Рисковите ограничения за съотношението между талията и ходилото:

ЗначениеДамиХора
Нормален риск< 0,8< 0,9
Повишен риск0,8 - < 0,850,9 - < 1
Значително повишен риск>= 0,85>= 1

Индексът на телесната маса не показва как е оформено тялото ви. Добре е да потърсите и други показатели. Съотношението талия и тазобедреност е полезно, защото казва къде са възможните мазнини. Мазнините около стомаха ви са особено опасни - мазнини, които се събират около вътрешните органи, например черния дроб.

Здравните рискове се увеличават, ако се увеличи съотношението талия и бедрата. Съотношението талия и тазобедреност отчита по-добре формата на тялото ви. Индексът на телесната маса варира значително в зависимост от това дали сте например стройни или мускулести. Индексът на телесната маса е напълно различен при тези два типа. И двата вида на тялото обаче могат да бъдат описани като здравословни.

Съотношението талия и бедро също има проблеми. Има лични фактори и пак е трудно да се правят обобщения. Трябва да се отбележи, че WHO не е дала универсални препоръки относно съотношението талия и тазобедреност.

Виждам: World Health Organization (WHO)

Calculaterix.com
Сайтове и калкулатори за всеки ден